2016. december 29., csütörtök

Bemutatkozás

Oroszi Barbara vagyok, állatorvos, hobbiíró.

A toll különleges jelenség számomra. Élénk színeivel, kecses alakjával és a repülés ígéretével mindig megmozgatja a fantáziámat. Összeköti két főszenvedélyemet, hisz egyrészt a madarak hódolójaként baromfi állatorvosként dolgozom, másrészt a hagyományos írótoll a papírra vágyó történteimet jelképezi. Mindezek után nem volt kérdés, hogy a blog a Tollfészek nevet viselje.

Mióta az eszemet tudom, szeretek történeteket szövögetni, de komolyan az írással csak 2013 óta foglalkozom. Fő mérföldkőként sikeresen leküzdöttem két NaNoWriMo kihívást (2013, 2014) és próba-szerencse alapon elbuktam egy Aranymosás pályázatot (2016). Utóbbi mutatott rá, hogy még bőven van mit fejlődnöm, és vezetett a tudatos önképzés rögös útjára. Jelenleg 40+ írástechnikai témájú e-book várja a számítógépemen, hogy elolvassam, és közkinccsé tegyem a tudományát. Természetesen ha már lúd, legyen kövér, így a középkor világában, a pszichológiában, a szociológiában és a politológiában szintén tervezek elmélyülni, hogy mikor arra kerül a sor, minél autentikusabb alkotást tárjak a nagyérdemű publikum elé.

Írói ambícióim leginkább a fantasy zsánerhez köthetőek. Egy saját világ megalkotásán fáradozom, saját fajokkal, történelemmel és mágiarendszerrel, aminek kapcsán legalább egy tucat évszázadokon átívelő regényötlet kavarog bennem. Azonban a stílusom és maga a világ is rengeteg csiszolásra szorul, így a papírra vetés egyelőre várat magára.